Satelitske antene sheme spajanja za više satelita i prijemnika

 

Sheme spajanja satelitske antene 2 4 i 8 antena s jednim dvostrukim, univerzalnim pojedinačnim LNB-om i shematski dijagram povezivanja 1 ili 2 prijemnika




2 satelitske antene i 1 satelitski prijemnik s dijagramom ožičenja 2 jednostruka LNB-a

 


SPU 21-02 je a 2 in 1 prekidač koji omogućuje prebacivanje između dvije SAT antene. To omogućuje prijem programa nekoliko satelita putem jednog SAT prijemnika.






Dijagram ožičenja 2 satelitske antene i 2 prijemnika s 2 Twin LNB-S i 2 zemaljske antene

 





SPU 52-00 je 2 × 2 in 1 prekidač koji omogućuje prebacivanje između dvije SAT antene (s Twin-LNB-ima). To omogućuje da dva pretplatnika neovisno primaju programe nekoliko satelita i zemaljske signale






4 satelitske antene i 1 satelitski prijemnik s dijagramom ožičenja 4 jednostruka LNB-a

 


SPU 41-02 je a 4 in 1 prekidač koji omogućuje prebacivanje između četiri SAT antene. To omogućuje prijem programa nekoliko satelita putem jednog SAT prijemnika.





4 satelitske antene i 2 prijemnika s dijagramom ožičenja 2 Twin LNB-a




SPU 82-00 je 2 ×4 in1 prekidač koji omogućuje prebacivanje između četiri SAT antene. (s Twin-LNB-ima). To omogućuje da dva pretplatnika neovisno primaju programe nekoliko satelita.





8 satelitskih antena i 1 SAT prijemnik s 8 pojedinačnih LNB-a

SPU 81-00 kao DiSEqC relej 8 in 1 za spajanje prijemnika

8 univerzalnih pojedinačnih LNB-a.





8 satelitskih antena i 2 SAT prijemnika s 8 dvostrukih LNB-a

 


SPU 81-02 kao DiSEqC relej 2 × 8 in 1 za spajanje dva prijemnika

do 8 univerzalnih dvostrukih LNB-a.

Foto otpornik LDR

Fotootpornici (LDR) su doista otpornici koji se kontroliraju svjetlom i mijenjaju svoj otpor ovisno o intenzitetu svjetlosti koji na njih pada.



Operacija:

U mraku: Fotootpornici imaju visoki otpor, često u rasponu megaohma.

Kada su osvijetljeni: Njihov otpor značajno opada, ponekad čak i do samo nekoliko stotina oma, ovisno o intenzitetu svjetlosti.

Neke komponente mogu mijenjati vrijednost otpora zavisno od količine svjetlosti koja ih osvijetli. Što je veća količina svjetlosti, to je manji otpor. Postoji mnogo tipova foto otpornika, zavisno od osjetljivosti na svjetlo i vrijednosti otpora.  Kod fotoćelije na slici vrijednost otpora kad se osvijetli iznosi 200 Ω, a kad je u mraku vrijednost je 2 MΩ. Koristi se za regulaciju osvjetljenja.




Primjene:

Sklopovi za uključivanje svjetla na temelju svjetlosnih uvjeta: Fotootpornici se mogu koristiti za kontrolu sklopova na temelju prisutnosti ili odsutnosti svjetla. Primjerice, uključivanje svjetala kada se smrači i isključivanje kada se razvedri.

Sklopovi za uključivanje svjetla na temelju mraka: Slično tome, fotootpornici se mogu koristiti za aktivaciju sklopova kada nastupi mrak, poput uključivanja vanjskih svjetala kada sunce zađe.

Sklopovi detektora osjetljivi na svjetlo: Fotootpornici se mogu koristiti u raznim aplikacijama za detekciju svjetla, poput otkrivanja prisutnosti svjetla u sigurnosnim sustavima ili aktiviranja alarma.


Simbol:

Simbol za fotootpornik obično izgleda kao otpornik s strelicom koja pokazuje prema svjetlu ili kao svjetloosjetljiva dioda, što označava njezinu ovisnost o svjetlu. To bi izgledalo poput otpornika s strelicom koja pokazuje prema njemu ili simbola diode s zakrivljenom strelicom koja predstavlja svjetlost.

Fotootpornici se široko koriste u raznim elektroničkim sklopovima gdje je potrebno osjetiti ili kontrolirati svjetlo zbog svoje jednostavnosti, niske cijene i učinkovitosti.

Dioda ispitivanje ispravnosti dioda, vrste dioda

 


Diode su poluvodičke komponente sastavljene od PN spoja i imaju izvode anodu i katodu. Struja pozitivnog polariteta može teći u samo jednom smjeru od anode prema katodi. U suprotnom smjeru struja neće teći kod idealne diode, dok je u stvarnosti postoji mala struja od nekoliko mA do samo nekoliko µA. Curenje je nepoželjno i što je manje to je bolje. Pošto diode imaju određeni otpor, napon će lagano pasti kako struja teče kroz diodu.




Tipični pad napona na diodi je oko 0,6V – 1V, i to 0,7V za silikonsku, a 0,3V za germanij diodu. Granični napon i dozvoljena struja se moraju uzeti u obzir, na primjer kad se dioda koristi za ispravljanje , mora izdržati reverzni napon kako ne bi došlo do proboja diode.

Pad napona u Schottky diodama obično se kreće između 0,15-0,45V. Schottky diode su poluvodički uređaji formirani spajanjem silicijskog poluvodiča (n-tipa) s metalnom elektrodom. Schottky diode su poznate po svom brzom prebacivanju i niskom padu prema naprijed. Prednji pad napona znatno je manji nego kod konvencionalne silicijske p-n spojne diode. Kada su usmjereni prema naprijed, elektroni se pomiču s materijala n-tipa na metalnu elektrodu, dopuštajući protok struje. Schottky diode nemaju osiromašeni sloj, što znači da su unipolarne.

Najvažniji podaci su:

  • Maksimalni reverzni napon – maksimalni negativni naboj koji se smije narinuti na diodu, a da ne dođe do proboja.
  • Pad propusnog napona na diodi Vf – 0,3V za germanij diodu, 0,7 za silicij diodu.
  • Maksimalna struja curenja
  • Nazivna struja
  • Brzina prekidanja – maksimalno vrijeme oporavljanja trr kod nepropusne polarizacije
  • Tip kućišta

U televizorima i video uređajima ima različitih vrsta dioda. Neke najvažnije su zener diode, koje imaju specifični ne-destruktivni zaporni napon i koristi se kao regulator napona, varikap dioda uvijek radi na reverznom naponu s kapacitetom koji zavisi od narinutog napona, LED diode koje emitiraju infracrvenu ili obojenu svjetlost proporcionalnu s propusnom strujom, PIN diode koje se koriste kao modulatori, prekidači ili atenuatori u UHF i SHF aplikacijama, laserske diode srodne LED diodama ali sposobne da proizvedu intezivnu, spektralno čistu zraku svjetlosti i foto diode čija vodljivost zavisi od jačine svjetla koja pada na pn spoj i koriste se kao detektori vrpce u videorekorderima.

Testiranje dioda s analognim multimetrom

Kod analognog voltmetra koristi se skala za manji otpor (do 2 Kohma). Obična signalna dioda ili ispravljačka dioda treba pokazati mali otpor (tipično 2/3 skale ili nekoliko stotina ohma) u jednom smjeru, dok u drugom treba pokazati beskonačni otpor. Ne bi smio biti blizu 0 ohma (kratki spoj) ili u prekidu u oba smjera. Germanijum dioda će pokazati niži otpor zbog nižeg pada napona  na njoj.

  

 Testiranje dioda pomoću pomoću digitalnog multimetra – (DMM)

Na digitalnom multimetru, obično postoji mod za ispitivanje dioda. Silikonska dioda će pri tom pokazati 0,5 do 0,8 V u propusnom smjeru i prekid u nepropusnom smjeru. Germanijum dioda će pokazati manji napon, između 0,2 do 0,4 u propusnom smjeru. Pad napona u Schottky diodama obično se kreće između 0,15-0,45V.

Dobro je “kalibrirati” instrument s poznatim i ispravnim diodama, kako bi znali što treba očekivati kod nepoznate komponente.

Većina dioda (99 od 100) je u kratkom spoju kad su neispravne.

Nazivni napon diode je maksimalna visina napona koja dioda može blokirati bez njenog proboja. Nazivni napon je označen kao vršni nepropusni napon.

Kod zamjene diode uvijek koristite diode s većim nazivnim naponom ili strujom. Na primjer dioda od 50 V, 1A s diodom od 400V, 1A. Ako ispitujete diodu koja je zalemljena na pločicu i povezana s drugim komponentama, potrebno je jedan kraj diode odlemiti. Diode u izlazu switching napajanja su brze «fast recovery» diode. One su napravljene tako da mogu izdržati vrlo brzo prekidanje struje oko 40 kHz u mrežnom napajanju. Nemojte ih mijenjati s običnim ispravljačkim diodama.

Vrste Dioda i Njihova Raznolika Primjena u Elektronici


Ispravljačke diode

Materijali ispravljačkih dioda

Općenito, ispravljač može biti izrađen od materijala kao što su poluvodički germanij ili silicij. Osim toga, visokonaponske i snažne ispravljačke diode koriste monokristalni silicij visoke čistoće. Ova vrsta uređaja ima veliku spojnu površinu i može propustiti veliku struju (do tisuće ampera). Ali radna frekvencija nije visoka, uglavnom ispod desetaka KHz. 
Ispravljačke diode uobičajene su u raznim niskofrekventnim poluvalnim ispravljačkim krugovima. Ako je potrebno punovalno ispravljanje, upotrjebite nekoliko dioda za formiranje ispravljačkog mosta.




Brza dioda za oporavak (fast recovery diode FRD) je vrsta diode koja se koristi u elektronici kako bi omogućila brži oporavak od obrnutog strujnog smjera. Ove diode su dizajnirane da se brzo oporave od reverznog napona i omoguće brže prebacivanje između provodnog i neprovodnog stanja.

Brze diode za oporavak često se koriste u sklopu ispravljača, napajanja i drugih elektroničkih uređaja gdje je bitno smanjiti vrijeme oporavka od reverznog napona. Ove diode često imaju posebne karakteristike koje omogućuju brže prebacivanje u usporedbi s običnim diodama. Važno je odabrati odgovarajuću brzu diodu za određenu primjenu kako bi se postigla željena performansa u elektroničkom krugu.


Ispravljačke diode opće primjene
Ispravljačke diode opće primjene

 

Signalne diode
Signalne diode

 

Postoji nekoliko različitih vrsta dioda, a svaka od njih ima svoje specifične karakteristike i primjene. 

Evo nekoliko osnovnih vrsta dioda:

  1. Obična dioda (PN dioda): Najosnovniji tip diode sastoji se od poluvodičkog spoja između poluvodiča s p-n spojem. Ima karakterističnu jednosmjernu provodljivost, što znači da dopušta struju kada je polarizirana u jednom smjeru, dok blokira struju kada je polarizirana u suprotnom smjeru.
  2. Zener dioda: Ova dioda radi u obrnutom smjeru, omogućujući kontrolirani prolazak struje kad je napetost reverzno polarizirana dosegnula određenu razinu. Često se koristi kao regulator napona u električnim krugovima.
  3. LED dioda (dioda s emitiranjem svjetlosti): Emitira svjetlost kada prolazi struja kroz nju u određenom smjeru. Koristi se u raznim svjetlosnim aplikacijama, uključujući LED svjetiljke i zaslone.
  4. Fotodioda: Ova dioda apsorbira svjetlost i generira struju ili napon. Koristi se u fotoelektričnim senzorima, fotoaparatima i drugim uređajima koji mjere svjetlost.
  5. Schottky dioda: Brza dioda s manjim padom napona od standardnih dioda. Često se koristi u visokofrekventnim primjenama, poput mikrovalnih uređaja.
  6. Tunelska dioda: Ima svojstvo tunelskog efekta i koristi se u visokofrekventnim i mikrovalnim uređajima.
  7. Varaktor dioda: Varira kapacitet ovisno o napona koji se primjenjuje. Koristi se u oscilatorima i frekvencijskim filtarskim krugovima.
  8. PIN dioda: Ima dodatni intrinzični (I) sloj između p i n sloja. Koristi se u optoelektronici i visokofrekventnim aplikacijama.

Ove diode imaju različite primjene u elektronici, a odabir odgovarajuće vrste diode ovisi o specifičnim zahtjevima električnog kruga.



LED diode


 

Led diode se ponašaju kao i obične diode samo što je pad napona na njima nešto veći.

Tipične vrijednosti su: 


Infracrvene 1,2 V, crvene 1,85 V, žute 2 V, Zelene 2,15 V. Nove plave diode 3 V. To su vrijednosti kod razumne propusne struje. Zavisno od tehnologije Ga AsP, Gap, GaAsp/GaP, GaAlAs, itd. vrijednosti se mogu malo razlikovati. Na primjer za crvenu diodu to može bit od 1,5 V do 2,1 V. 

Tipična struja kroz LED diodu se kreće od 10mA do 30mA.

Ako je napon veći od 3 V dioda je u prekidu. Očito je za Led diode da svijetle kad su ispravne. LED dioda može bit i slaba ali može proći test mjerenja pada napona.


Mjerenje Ohmetrom će u jednom smjeru pokazati 1600 Ohma, a u vodljivom smjeru 50 Ohma. Za infracrvene diode potrebno je imati IC detektor, video kameru, ili ga možete sami napraviti od infra crvenog foto tranzistora LED diode i otpornika od 1kOhm koji su zajedno spojeni u seriju i priključeni na 12 V.

LED diode nikad nemojte spajati na napajanje direktno. Možete ih spojiti na napajanje preko otpornika za ograničavanje struje. Tablica prikazuje vrijednosti otpornika za određeni napon.


Standardne LED diode, naponi 1,8V do 3,4V  i struja 20mA:

 




Super brightness LED diode





LED diode za pozadinsku rasvjetu LCD TV ekrana:



Original authentic LED LCD TV backlight lamp beads:

3030 1W 3V 300 350MA current cold white light

3030 1W 6V 150MA current cool white light

2835 1W 3V 350MA current cool white light

2835 1W 6V 150MA current cool white light

3535 1W 3V 300-350MA current cool white light

3535 1W 6V 160MA current cool white light




Stvari na koje je potrebno obratiti pozornost pri korištenju LEd dioda:


1. prepoznati vrstu  LED diode


2. razumjeti parametre napona i struje LED dioda.

3. razumjeti pozitivan i negativan smjer LED-a.

4. razumjeti podatke o visokoj temperaturi LED-a, obično oko 220 stupnjeva Celzijusa.

5. Zamjena LED dioda zahtijeva profesionalni stol za grijanje konstantne temperature, koji može prilagoditi temperaturu.



O tome kako razlikovati vrstu LED dioda? Napon? Električna struja?

1, tip LED dioda obično nije napisan na traci svjetiljke, treba je otvoriti leću da biste vidjeli LED diodu, veličina LED diode je njezin model.

2, napon i struja LED diode, početnik općenito ne može vidjeti, što treba testirati s ispitnim napajanjem, 3V LED diode, ispitna snaga nakon napona opterećenja je oko 2,5V, LED diode lampe 6V, ispitna snaga nakon napona opterećenja je oko 5,5 V.  Napon pomnožen strujom je snaga.



Vrste LED Dioda: Raznolikost Svjetlosnih Mogućnosti

LED diode dolaze u različitim vrstama i oblicima, svaka prilagođena određenim potrebama i primjenama. Evo pregleda nekoliko glavnih vrsta LED dioda:

  1. Standardne LED Diode: Ove diode predstavljaju osnovni oblik LED tehnologije. Dostupne su u različitim bojama, uključujući crvenu, zelenu, plavu i bijelu svjetlost. Standardne LED diode koriste se u raznim svakodnevnim aplikacijama poput kućne rasvjete i elektronike.
  2. SMD (Surface Mount Device) LED Diode: SMD diode su kompaktne i lako se montiraju na površinu tiskane ploče. Ove diode često se koriste u LED trakama i svjetlosnim panelima. SMD tehnologija omogućuje visoku gustoću svjetlosnih elemenata na malom prostoru.
  3. COB (Chip on Board) LED Diode: COB diode sastoje se od više LED čipova postavljenih na malu ploču (često silicijevu) kako bi stvorile jedan snažan izvor svjetlosti. Ove diode često se koriste u snažnijim svjetlosnim aplikacijama, kao što su reflektori.
  4. RGB LED Diode: RGB diode kombiniraju tri osnovne boje – crvenu, zelenu i plavu – kako bi proizvele širok spektar boja. Ove diode koriste se u rasvjeti gdje se zahtijeva prilagodljivost boje, poput pozadinskog osvjetljenja na televizorima i monitorima.
  5. Power LED Diode: Power LED diode karakterizira veća snaga i svjetlina u usporedbi s standardnim diodama. Ove diode često se koriste u svjetlosnim aplikacijama gdje je potrebna snažna i fokusirana svjetlost, kao što su reflektori.
  6. High-Power LED Diode: High-power diode imaju još veću snagu od power dioda, pružajući intenzivno svjetlo. Koriste se u zahtjevnim aplikacijama poput javne rasvjete, stadionskih reflektora i specijaliziranih industrijskih svjetala.
  7. Filamentne LED Diode: Filamentne LED diode oponašaju izgled klasičnih žarulja s niti, pružajući toplu i ugodnu svjetlost. Ove diode često se koriste u dekorativnoj i ambijentalnoj rasvjeti.
  8. Smart LED Diode: Pametne LED diode mogu se povezati s pametnim sustavima putem bežičnih tehnologija poput Bluetootha ili Wi-Fi-ja. Korisnici mogu kontrolirati boje, intenzitet svjetla i raspored paljenja putem pametnih uređaja.

Raznolikost LED dioda pruža širok spektar mogućnosti u različitim aplikacijama, od kućne rasvjete do industrijskih svjetala. Odabir odgovarajuće vrste LED dioda ovisi o specifičnim zahtjevima projekta i željenim karakteristikama svjetlosnog izvora.



Vrste Napajanja za LED Diodama: Osigurajte stabilnost svjetlosnih izvora

Za napajanje LED dioda ključno je odabrati odgovarajuće napajanje kako bi se osigurala stabilnost, učinkovitost i dugovječnost. Evo nekoliko glavnih vrsta napajanja za LED diode:

  1. Constant Voltage Napajanje: Ova vrsta napajanja osigurava stalnu izlaznu napon LED diodama. Najčešće se koristi za LED trake i rasvjetne panele. Stabilan napon važan je kako bi se spriječile oscilacije svjetlosne jačine.
  2. Constant Current Napajanje: Za mnoge LED diode optimalnije je konstantno strujno napajanje. Ova vrsta napajanja održava stalnu struju unutar LED kruga, osiguravajući ravnomjernu svjetlinu i produžujući vijek trajanja dioda.
  3. Dimmable Napajanje: Dimabilno napajanje omogućuje prilagodbu intenziteta svjetlosti LED dioda. To je korisno u situacijama gdje je potrebna promjenjiva rasvjeta, poput ambijentalne ili dekorativne rasvjete.
  4. Pulse Width Modulation (PWM) Napajanje: PWM napajanje regulira svjetlosnu jačinu mijenjanjem omjera vremena kada je svjetlo uključeno i isključeno. Ova tehnika omogućuje kontrolu intenziteta svjetlosti bez promjene izlaznog napona.
  5. Baterijsko napajanje: LED diode mogu se napajati pomoću baterija, što ih čini prijenosnima i neovisnima o električnoj mreži. Ova vrsta napajanja često se koristi u prijenosnim svjetiljkama i uređajima.
  6. Solarno Napajanje: Za ekološki osviještene primjene, solarno napajanje je izvrsna opcija. Solarni paneli pretvaraju sunčevu energiju u električnu, napajajući LED diode bez potrebe za tradicionalnim izvorima struje.
  7. Emergency Napajanje: U situacijama hitnosti, LED diode mogu biti opremljene hitnim napajanjem koje automatski prelazi na baterijsko napajanje u slučaju prekida struje.
  8. Driveri za LED Svjetla: LED svjetla često dolaze s ugrađenim drajverima (driverima) koji kontroliraju napon i struju kojom se napajaju. Drajveri igraju ključnu ulogu u održavanju stabilnosti i pouzdanosti LED svjetla.

Odabir odgovarajuće vrste napajanja ovisi o specifičnostima LED dioda, aplikacijama i okolnostima u kojima se koriste. Pravilno napajanje ključno je za postizanje optimalne svjetlosne učinkovitosti i produženje životnog vijeka LED dioda.

Ispitivanje Ispravnosti LED Dioda:

Ispitivanje ispravnosti LED dioda važan je korak kako bi se osigurala dugovječnost i optimalna radna učinkovitost. Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste provjerili ispravnost LED dioda:

  1. Vizualna Inspekcija: Pažljivo pregledajte LED diode kako biste provjerili jesu li sve dobro postavljene, bez očiglednih fizičkih oštećenja. Obratite pažnju na eventualne pukotine ili oštećenja na površini dioda.
  2. Mjerenje Naponom: Koristite multimeter za mjerenje napona na LED diodama. Provjerite jesu li naponi unutar specifikacija proizvođača. Ovaj korak pomaže u osiguravanju da diode primaju pravilni napon.
  3. Mjerenje Strujom: Mjerenje struje koja prolazi kroz LED diode također je važno. Ovo osigurava da diode ne primaju preveliku ili premalu struju, čime se smanjuje rizik od oštećenja.
  4. Provjeravanje Temperatura: Visoka temperatura može utjecati na rad LED dioda. Koristite termalnu kameru ili infracrveni termometar kako biste provjerili temperaturu oko dioda tijekom rada. Ako su diode pretopljene, to može ukazivati na problem.
  5. Testiranje Sa Svjetlosnim Senzorom: Ako su diode dio sustava rasvjete, koristite svjetlosni senzor za provjeru svjetlosne jačine koju proizvode. Ovo osigurava da diode održavaju željenu svjetlinu.
  6. Kontrola Kontakata i Spojeva: Osvježite kontakte i spojeve kako biste bili sigurni da nema korozije ili oksidacije. Loši kontakti mogu uzrokovati neregularnosti u radu LED dioda.
  7. Upotreba Testera Svjetlosne Emitcije: Specijalizirani testeri koji mjeri emitiranu svjetlost mogu pružiti detaljniji uvid u performanse LED dioda. Ovo je posebno korisno u profesionalnim postavkama.
  8. Provjeravanje Dimenzija Struje: Ako koristite konstantno strujno napajanje, provjerite dimenzije struje i usporedite ih s preporučenim vrijednostima proizvođača.

Ako primijetite bilo kakve nepravilnosti tijekom ovih ispitivanja, razmotrite zamjenu oštećenih LED dioda ili popravak sustava. Redovito ispitivanje pomaže u održavanju učinkovitosti i dugovječnosti LED svjetala.

 

Višenamjenski tester za LED TV pozadinsko osvjetljenje & Pogonska ploča s konstantnom strujom


Predstavljanje proizvoda

Ispitivanje napona i struje pogonske ploče konstantne struje u stvarnom vremenu.
1. Testiranje LED traka, LED panela, pojedinačnih LED dioda, COB izvora rasvjete i tako dalje.
2. Testiranje pozadinskog osvjetljenja LED TV-a, zaslona, ​​računala itd.
3. Kompatibilan sa svim LED trakama (visokog ili niskog napona).
4. Ručno podešavanje raspona ispitnog napona (20-330V/DC) i struje (20-150mA).
Podešavanje napona pri otvorenom krugu (bez opterećenja) i podešavanje struje s opterećenjem ili kontaktnim sondama zajedno.
5. Nema izgaranja prilikom testiranja jedne LED diode s pogrešnim polaritetom. (Postavite napon na oko 20 V i prekidač struje na 1 mA)
6. Ispitivanje parametara napona raznih elektroničkih komponenti.
7. Testiranje LED svjetla na vozilu.

Metode ispitivanja LED dioda

Zadana tvornička postavka: Izlazni napon 330 V, Izlazna struja 30 mA. Možete testirati pozadinsko osvjetljenje TV-a bilo koje veličine na ovim zadanim postavkama.
1. Samotestiranje: Uključite utikač, uključite prekidač. Napon je oko 330V, struja je 0; Spojite sonde zajedno, napon se mijenja na 0, a struja na oko 50 mA, a zatim se može započeti s testiranjem.
2. U testiranju:
Napon = ‘0’, KRATKI SPOJ.
Napon = ‘330V’, OTVORENI KRUG.
3. Ispitivanje jedne LED kuglice (postavite napon na oko 20 V i prekidač struje na 1 mA):
A. S ispravnim polaritetom: napon koji pokazuje na testeru normalne LED kuglice je oko 80% nazivnog napona, na primjer, radni napon LED kuglice je 2,4 V ako je njen nazivni napon 3 V;
B. S pogrešnim polaritetom: Napon prikazuje napon otvorenog kruga.
4. Testiranje LED traka: Postavite napon na oko 200 V, promijenite struju ako je potrebno prilagodite svjetlinu.

Metoda testiranja bez rastavljanja zaslona

Isključite napajanje TV-a, isključite utičnice sučelja ploče sa konstantnom strujom i svjetlosne trake, umetnite crvenu i crnu olovku testera u anodu i katodu sučelja LED svjetlosne trake.B. LED traka je uključena (potrebne su reference testiranja upravljačke ploče s konstantnom strujom kako bi se utvrdilo je li pozadinsko osvjetljenje normalno ili ne).napon = 0, KRATKI SPOJ. Napon ≥ 300 V, OTVORENI KRUG.A. LED traka nije uključena (potrebno je ukloniti ekran za popravak): 2. Jedna LED traka Ispitivanje napona svake trake i njihovo snimanje. Usporedite napon svake trake, normalno je ako su razlike <2 V ili <3%.
1. Višestruke LED trake

Metoda ispitivanja upravljačke ploče s konstantnom strujom

Situacija testiranja: LED traka pozadinskog osvjetljenja uključena je na testeru, ali ne radi s pločom s konstantnom strujom;
A. Prekinite napajanje TV-a, odspojite utičnice sučelja ploče za konstantnu struju i svjetlosne trake;
B. Spojite ploču s konstantnom strujom s ispitivačem pomoću kabela u kompletu na desnom polaritetu.
C. Umetnite crvenu i crnu olovku testera u anodu i katodu sučelja LED svjetlosne trake
D. Uključite TV.
E. Ispitni napon >30 V, struja > 30 mA i održavati stabilnim, a LED traka radi normalno, tada je ploča s konstantnom strujom normalna.

Imajte na umu da se napon podešava kada je strujni krug otvoren, a struja se podešava za vrijeme kratkog spoja.

Uvođenje dodatne funkcije

Ispitivanje napona elektrolitskog kondenzatora:
Spojite crnu olovku s katodom elektrolitskog kondenzatora, a crvenu olovku s anodom. Vrijednost napona prikazana na voltmetru u početku će brzo rasti. Kad se postigne određena točka, brzina porasta će se osjetno usporiti. U ovom trenutku prikazana vrijednost napona je stvarni podnosivi napon ispitivanog elektrolitskog kondenzatora. (Kondenzatori su kvalificirani ako je stvarna vrijednost napona viša od naznačene vrijednosti napona)
Napomena: Izbjegavajte pucanje kondenzatora, vrijeme testiranja ne bi trebalo biti predugo.
1. Postavite napon oko 20 V i struju na 1 mA kada testirate reference napona dioda, trioda, MOS cijevi i IC.
2. Postavite napon oko 330 V i struju na 1 mA kada testirate probojni napon kondenzatora, stabilnih volta, piezootpora i TVS-a.