Postupak povezivanja auto radija u automobilu, shema ISO konektor, boje žica za auto radio

Prije postavljanja ovog stereo prijemnika u automobilu, obratite pozornost na sljedeće mjere opreza. U većini slučajeva instalacija stereo sustava u automobilu bit će jednostavna poput povezivanja vašeg novog stereo prijemnika u automobilu s priključcima u vozilu, no nije uvijek tako jednostavno i postoje i neki pomoćni spojevi ožičenja koje treba uzeti u obzir.

 

 

priključak za instalaciju ožičenja radija u automobilu
Shematski dijagram spajanja ožičenja radijske jedinice u automobilu

 

instalacija auto stereo prijemnika2
ugradnja auto stereo prijemnika

 

ugradnja auto stereo prijemnika
Veza shematskog dijagrama ožičenja instalacije auto stereo prijemnika

 

Boja ožičenja za auto stereo priključak

Ožičenje Iso konektora 10487

B+ žica baterije (žuta)

Spojite ovu žicu na pozitivni (+) pol akumulatora vozila. Napajanje memorije (12V izravno iz baterije). Povezuje radio izravno na bateriju. Zahtijevanje neprekidnog napajanja radi zadržavanja memorije kao što su EQ i unaprijed postavljene radio postaje dok je paljenje isključeno.

Preklopna strujna žica ACC (paljenje) crvena )

Spojite ovu žicu na otvoreni terminal na kutiji s osiguračima u vozilu ili na drugi neiskorišteni izvor napajanja koji daje (+) 12 V samo kada je paljenje uključeno ili u položaju za dodatnu opremu. +12V glavno napajanje (prebacuje se preko ključa za paljenje). +12 V s ključem za paljenje u položaju ACC ili ON. Preklopnik se naziva ACC, u većini slučajeva to se lako može pronaći pored zemlje u standardnom ISO standardu, međutim neka vozila su radila na postavljenoj obrnutoj žici zahtijevajući crvenu i žutu da zamijene mjesta, u modernijim vozilima s CAN kontroliranim ACC-om prekidač nema žice za paljenje. Kako biste locirali ispravne spojeve, upotrijebite multimetar kako biste utvrdili koja žica iz vašeg vozila osigurava trajno napajanje od 12 V, a treba je spojiti na žutu žicu. Odavde ćete morati pronaći ACC feed za Red Wire.

Žica za uzemljenje GND (crna)

Spojite ovu žicu na dobro uzemljenje šasije vozila. Provjerite je li veza napravljena na goli metal i je li sigurno pričvršćena pomoću isporučenog vijka za lim. Najvažnija veza od svih, bez čvrstog uzemljenja jedinica neće ispravno raditi, općenito je to standardna pozicija na ISO vezi.

ANT strujna antenska žica (plava)

Spojite ovu žicu na +B priključak vaše antene za napajanje, ako je primjenjivo. Napajanje za električnu antenu. Izlaz iz stereo +12 V (maksimalno 150 – 300mA) napajanja za automatske ili elektronske antene.

REM žica za daljinsko uključivanje ( plava /bijela)

Spojite ovu žicu na žicu za daljinsko uključivanje vašeg pojačala ili procesora signala.

DIMMER SVJETLJENJA Žica za osvjetljenje (narančasta)

Ova žica može biti spojena na žicu osvjetljenja instrumentne ploče u vozilu. To će omogućiti prigušivanje pozadinskog osvjetljenja ove jedinice kad god se uključe svjetla vozila. Osvjetljenje brojčanika (krug bočnih svjetala automobila). +12 V ulaz na autu kada su svjetla upaljena. Za neke zapravo osvjetljava zaslon radija – drugi mogu prigušiti svjetla. Ako upravljačka ploča vašeg automobila ima funkciju kontrole svjetla, ovaj pin treba spojiti kako biste regulirali svjetlinu. U iste svrhe može poslužiti i žica od paljenja upaljača.

SCV Kontrola glasnoće ovisna o brzini, signal brzine

Ova se igla koristi u nekoj radio opremi za automatsko pojačavanje glasnoće. Potreban mu je izlaz senzora brzine. Napomena: Ako brzinomjer prestane raditi kada je radio spojen, tada je igla vjerojatno uzemljena jer radio vjerojatno koristi ovu iglu za drugu funkciju, osim za GALA.

MUTE Isključivanje zvuka s mobilnog telefona

Ovaj pin se koristi za utišavanje audio CD-a, uzemljen nekim drugim vanjskim komponentama kao što je mobilni telefon koji je spojen na radio.

REV prekidač svjetla za vožnju unatrag

Ulaz +12 V na radiju s uključenim kontaktom i automobilom u brzini za vožnju unatrag. Koristi se za signal svjetla za vožnju unatrag na Becker radio uređajima s navigacijom.

 

 

 

UPOZORENJA

• Ako spojite žicu za paljenje (crvena) i žicu akumulatora (žuta) na šasiju automobila (uzemljenje) , možete uzrokovati kratki spoj, koji zauzvrat može izazvati požar. Te žice uvijek spojite na izvor napajanja koji prolazi kroz kutiju s osiguračima.

• Nemojte rezati osigurač iz žice za paljenje (crvena) i žice akumulatora ( žuta) . Napajanje mora biti spojeno na žice preko osigurača.

OPREZ

• Ugradite ovu jedinicu u konzolu vašeg vozila. Ne dirajte metalni dio ove jedinice tijekom i kratko nakon upotrebe jedinice. Metalni dijelovi poput hladnjaka i kućišta postaju vrući.

BILJEŠKA

• Montaža i ožičenje ovog proizvoda zahtijevaju vještine i iskustvo. Za najbolju sigurnost, posao montaže i ožičenja prepustite profesionalcima.

• Obavezno uzemljite jedinicu na negativni 12V DC izvor napajanja.

• Nemojte postavljati jedinicu na mjesto izloženo izravnoj sunčevoj svjetlosti ili pretjeranoj toplini ili vlazi. Također izbjegavajte mjesta s previše prašine ili mogućnošću prskanja vodom.

• Nemojte koristiti vlastite vijke. Koristite samo isporučene vijke. Ako koristite pogrešne vijke, možete oštetiti jedinicu.

• Ako paljenje vašeg automobila nema položaj ACC, spojite žice paljenja na izvor napajanja koji se može uključiti i isključiti ključem za paljenje. Ako spojite žicu za paljenje na izvor napajanja sa stalnim naponom, kao što su žice akumulatora, baterija bi se mogla isprazniti.

• Ako konzola ima poklopac, pobrinite se da jedinicu postavite tako da prednja ploča ne udari u poklopac prilikom zatvaranja i otvaranja.

• Ako osigurač pregori, prvo se uvjerite da se žice ne dodiruju kako bi izazvale kratki spoj, a zatim zamijenite stari osigurač drugim iste snage.

• Izolirajte nepovezane žice vinilnom trakom ili drugim sličnim materijalom.

Kako biste spriječili kratki spoj, ne uklanjajte kapice s krajeva nepovezanih žica ili stezaljki.

• Učvrstite žice kabelskim stezaljkama i omotajte vinilnu traku oko žica koje dolaze u dodir s metalnim dijelovima kako biste zaštitili žice i spriječili kratki spoj.

• Ispravno spojite žice zvučnika na priključke kojima odgovaraju. Jedinica se može oštetiti ili prestati raditi ako dijelite žice ili uzemljenje Postavite ih na bilo koji metalni dio u automobilu

Kada se na sustav spajaju samo dva zvučnika, spojite priključke ili na oba prednja izlazna terminala ili na oba stražnja izlazna terminala (nemojte miješati prednji i stražnji). Na primjer, ako spojite priključak lijevog zvučnika na prednji izlazni terminal, nemojte spajati priključak na stražnji izlazni terminal.

• Nakon što je jedinica instalirana, provjerite rade li kočiona svjetla, žmigavci, brisači itd. na automobilu ispravno.

• Nemojte jako pritiskati površinu ploče kada ugrađujete jedinicu u vozilo. U suprotnom može doći do ožiljaka, oštećenja ili kvara.

• Prijem može pasti ako se u blizini Bluetooth antene nalaze metalni predmeti. Bluetooth antenska jedinica Isporučeni pribor za ugradnju

 

Postupak instalacije

1) Kako biste spriječili kratki spoj, izvadite ključ iz kontakt brave i odvojite terminal akumulatora.

2) Ispravno spojite ulazne i izlazne žice za svaku jedinicu.

3) Spojite žicu na kabelski svežanj.

4) Uzmite konektor B na kabelski svežanj i spojite ga na konektor zvučnika u vašem vozilu.

5) Uzmite konektor A na kabelskom snopu i spojite ga na vanjski konektor napajanja na vašem vozilu.

6) Spojite konektor kabelskog svežnja na jedinicu.

7) Instalirajte jedinicu u svoj automobil.

8) Ponovno spojite terminal baterije.

 

ISO konektor za instalaciju auto stereo prijemnika

 

stereo ožičenje
stereo ožičenje

'KL' je skraćenica za 'klemme' što je njemački izraz za konektor/vezu ili 'Klemmenbezeichnungen'. Klemmenbezeichnungen znači oznake terminala.

To je uglavnom kodirano u njemačkom standardu DIN 72552 – “Norma za označavanje električnih stezaljki u automobilskom ožičenju”.

Međutim, ukratko, KL kodovi za koje biste najvjerojatnije željeli znati su:

KL15 je položaj prekidača za paljenje #2 (uključeno)
KL30 je pozitivan akumulator, na njemu će biti '12 VDC' cijelo vrijeme
KL31 je negativni pol akumulatora, (neuključen)
KL50 je položaj za paljenje #3 (start)
KLR znači položaj prekidača za paljenje # 1 (Dodatna oprema) U ovom načinu rada radio/IVI, prozori, itd. bit će uključeni, ali vučni motor neće biti omogućen (ICE ili EV), može biti ograničen HVAC (Grijanje, Ventilacija i Klima uređaj) zbog HVAC kompresor, a grijač nije uključen.
Obično kada govorimo o KL30 i KL31, radi se o pozitivnim i negativnim polovima akumulatora vozila od 12 V (ili 24 V).

 

ISO A konektor ožičenje napajanja

Ožičenje Iso konektora 10487

Izlazna žica zvučnika ISO B priključka

RF+ desna prednja (+) izlazna žica zvučnika (siva)
RF- desna prednja (−) izlazna žica zvučnika (siva/crna)

RR- Desna stražnja (−) izlazna žica zvučnika ( ljubičasta /crna)
RR+ desna stražnja (+) izlazna žica zvučnika (ljubičasta)

LR+ lijevi stražnji (+) izlazna žica zvučnika (zelena)
LR- lijevi stražnji (−) izlazna žica zvučnika ( zelena /crna)

LF- Lijevi prednji (−) izlazni žica zvučnika (bijela/crna)
LF+ lijevi prednji (+) izlazni žica zvučnika (bijeli)

 

 

Dijagram ožičenja ISO konektora za auto radio stereo pinout

ISO konektor za auto radio vezu
ISO konektor za spajanje ožičenja auto radija

ISO 10487 konektor

ISO-A konektor (napajanje)

PinSignal
1Signal brzine (regulacija glasnoće ovisno o brzini)
2Isključivanje zvuka telefona
3Prekidač svjetla za vožnju unazad (koristi se za satelitsku navigaciju)
4+12V iz baterije
5Napajanje za elektroničku antenu (+12V izlaz 150-300mA)
6Osvjetljenje (+12 V ulaz kada su svjetla uključena)
7Napajanje +12 V (prebacuje se preko ključa za paljenje)
8Tlo

Na nekim automobilima položaj +12V paljenja i akumulatora su obrnuti

 

ISO-B konektor (zvučnik)

PinSignal
1Desno straga +
2Desno straga –
3Desno prednje +
4Desno naprijed –
5Lijevi prednji +
6Lijevo naprijed –
7Straga lijevo +
8Stražnji lijevi –

ISO konektor za auto radio vezu

ISO-C konektor [mini-ISO]

 C1 (eksterno pojačalo)
C2 (daljinski upravljač)
C3 (CD izmjenjivač)

PinSignal
1Linija straga lijevo
2Stražnja desna linija
3Označite zajednički temelj
4Linija prednje lijeve strane
5Linija naprijed desno
6+12V uključen (maks. 150mA)
7Primanje podataka
8Prijenos podataka
9Uzemljenje šasije
10+12V uključen (maks. 150mA)
11Daljinski upravljač In
12Daljinski upravljač Uzemljenje
13Ulazni podaci CDC-a
14Izlaz CDC podataka
15CDC +12V trajno
16CDC +12V uključen (maks. 300mA)
17CDC Data Ground)
18CDC audio uzemljenje
19CDC Audio lijevo
20CDC Audio Desno

ISO 10487 definira samo fizičke atribute

konektora, a ne oznake pinova/signala.

Ožičenje konektora ovisi o proizvođaču.

 

Upozorenje

Automobili Citroen mogu koristiti ISO konektore na svojim audio sustavima, no
treba biti izuzetno oprezan jer ti konektori NE slijede
standardnu ​​vezu za UK koja se koristi u mnogim ISO kabelima. Ako je isporučeni kabel
priključen izravno u kontrolnu ploču vozila, mogu se pojaviti različite greške.
Greške mogu varirati od netočnih očitanja na kontrolnoj ploči do potpunog kvara
BSI jedinice – što rezultira skupim popravkom. Kada tražite izvor napajanja za paljenje,
prva opcija bi trebala biti utičnica za upaljač za cigarete. Ako to nije dostupno ili
nije zgodno, potražite odgovarajuće napajanje u kutiji s osiguračima. NEMOJTE očekivati
​​izvor paljenja na ISO konektoru. Višestruko ožičenje pronađeno na
ova vozila pokazuju napajanje od 12 V pri paljenju na ISO konektoru, ali
to je obično CAN žica, a ne paljenje. Spajanje na ovu žicu se ne
preporuča jer može oštetiti BSI jedinicu vozila.
Pojedinosti o ožičenju potražite u korisničkom priručniku.

 

Quadlock konektor za instalaciju i spajanje stereo uređaja u automobilu

Quadlock auto radio ISO adapter Quadlock kabel za Vauxhall Opel Astra H Corsa C Antara Combo Meriva Zafira za Vauxhall Agila Movano
Quadlock auto radio ISO adapter Quadlock kabel za Vauxhall Opel Astra H Corsa C Antara Combo Meriva Zafira za Vauxhall Agila Movano

Od 2000. pa nadalje, proizvođači, kao što su BMW, Citroën, Ford, Mercedes Benz, Peugeot, Volkswagen, Rover, Audi, SEAT, Opel ili Škoda, ponekad su umjesto toga počeli koristiti 40-pinski konektor koji se naziva Quadlock.

Quadlock konektor je standardni automobilski konektor koji se koristi u audio sustavima automobila. Pinovi u konektoru označeni su brojevima ili slovima, koji odgovaraju specifičnoj funkciji žice.
Važno je imati na umu da ove funkcije mogu varirati ovisno o specifičnoj marki i modelu vozila, kao i vrsti stereo uređaja koji se ugrađuje. Stoga je uvijek dobra ideja pogledati dijagram ožičenja za vaš određeni automobil i stereo kako biste bili sigurni da ispravno spajate žice. Neki quadlock konektori također imaju različite rasporede pinova, neki mogu imati pinove drugačijim redoslijedom, nekima možda nedostaju pinovi ili su dodatni pinovi, stoga uvijek provjerite dijagram ožičenja za svoj automobil i stereo uređaj.

Korištenje adaptera kabelskog snopa može znatno olakšati postupak povezivanja žica jer eliminira potrebu za usklađivanjem svake žice pojedinačno i omogućuje instalaciju plug-and-play.

 

 

Quadlock konektor
Quadlock konektor

 

Diagram pinova Quadlock konektora
Diagram pinova Quadlock konektora

 

 

Quadloc Fakra glavna jedinica auto stereo konektor
Quadloc Fakra glavna jedinica auto stereo konektor

 

 

Adapteri za antenski konektor ISO DIN FAKRA za spajanje aftermarket auto radija

 

Adapteri za antene
Prilikom zamjene originalne stereo opreme, možda će biti potrebno prilagoditi priključak antene kako bi se omogućila naknadna ugradnja glavne jedinice. Raspon antenskih adaptera dostupan je za vozila s nestandardnim antenskim priključcima. Adapter obično ima dva priključka, jedan za spajanje na tvorničku antenu automobila i jedan za spajanje na postprodajni stereo uređaj. Adapteri za antenski konektor ISO DIN FAKRA dostupni su za spajanje naknadnih autoradija. Ovi adapteri omogućuju spajanje naknadnih radija na antenu automobila bez rezanja ili modificiranja tvorničkog antenskog kabela. Adapteri dolaze u dvije varijante, ISO DIN tip, koji je dvopolni utikač, i FAKRA tip koji je peteropolni konektor. Adapteri su dizajnirani za uključivanje i rad, što znači da nije potrebno dodatno ožičenje ili lemljenje.

 

Auto radio antenski adapter ISO na DIN
Možete koristiti ISO na DIN antenski adapter/reduktor za pretvaranje vašeg ISO priključka antene na DIN utikač vašeg auto radija

Utikač za adapter za jarbol zračne antene ISO na Din
Utikač za adapter za jarbol zračne antene ISO na Din

Auto radio antenski adapter DIN na ISO, pod kutom
Ugaoni ISO na DIN antenski adapter / reduktor može se koristiti za pretvaranje vašeg DIN priključka antene na ISO utikač vašeg auto radija

DIN na ISO adapter auto stereo konektor
DIN na ISO adapter auto stereo konektor

 

Univerzalni adapter za Fakra na Din zračnu antenu

Konektor za antenu Fakra
Konektor za antenu Fakra

Fakra konektor je kružni konektor koji se koristi u automobilskim aplikacijama. Koristi se za povezivanje antena, GPS prijamnika i drugih automobilskih audio i video komponenti. Standardne upotrebe za FAKRA konektore su koaksijalne veze na uređajima s vanjskim antenama; takve aplikacije uključuju SDARS, mobilnu mrežu, GPS navigaciju, ulazak bez ključa i satelitski radio.

Ima dvije do šest konfiguracija pinova i radi u frekvencijskom rasponu do 6 GHz. Također je poznat kao "Kostal" konektor.

Adapter za antenu je potreban kada se tvornička glavna jedinica zamjenjuje glavnom jedinicom naknadno prodane.

Odgovara za Ford, BMW, Opel, Volkswagen antenski adapter / kabel FAKRA na DIN muški

 

Fakra na DIN adapter za automobilsku radio radio antenu

Fakra na DIN adapter za automobilsku radio radio antenu

Fakra Z utikač na DIN utikač
Fakra Z utikač na DIN utikač
Fakra ženski na din ženski antenski adapter za VW Skoda BMW Chrysler Gip Renault
Fakra ženski na din ženski antenski adapter za VW Skoda BMW Chrysler Gip Renault

 

Fakra Adapter za dvije ženske antene za vw za škodu
Fakra Adapter za dvije ženske antene za vw za škodu
Muška dvostruka Fakra Din muška antena za automobil Audi VW Volkswagen
Muška dvostruka Fakra Din muška antena za automobil Audi VW Volkswagen

 

 
Dvostruki adapter Fakra na DIN utikač s antenskim pojačalom Phantom Power Kompatibilan s Volkswagenom Audi VW Škoda BMW Audio u vozilu Radio Stereo glavna jedinica Prijemnik antensko pojačalo
Dvostruki adapter Fakra na DIN utikač s antenskim pojačalom Phantom Power Kompatibilan s Volkswagenom Audi VW Škoda BMW Audio u vozilu Radio Stereo glavna jedinica Prijemnik antensko pojačalo

 

Adapter za stereo zvučnike automobila nakon uklanjanja originalnih zvučnika proizvođača

 

Adapter za stereo zvučnike u automobilu

Univerzalni adapter za sirenu za pranje automobila 6,5 ​​inčni držač, odstojnici za zvučnike, podloške, nosač, dodaci za automobile za NISSAN TOYOTA BYD 2
Univerzalni adapter za sirenu za pranje automobila 6,5 ​​inčni držač, odstojnici za zvučnike, podloške, nosač, dodaci za automobile za NISSAN TOYOTA BYD 2

Kako se unutarnja estetika današnjih automobila mijenja, mnogi proizvođači vozila koriste zvučnike nepravilnog oblika/veličine u vratima i unutarnjim pločama. Adapter za zvučnike omogućuje ugradnju zvučnika standardne veličine (100 mm, 130 mm, 165 mm ili 6 x 9”) u originalne otvore bez rezanja ili bušenja. Ako je potreban kabelski svežanj zvučnika kako bi se izbjeglo rezanje žice, on je uključen u paket.

 

Facia adapteri

Zbog oblikovanog dizajna mnogih novih nadzornih ploča, otvor koji ostane nakon uklanjanja izvorne glavne jedinice proizvođača možda neće biti standardna veličina s jednim DIN-om ili veličina s dvostrukim DIN-om koju koriste proizvođači glavnih jedinica na naknadnom tržištu. Facia adapteri pretvaraju ovaj otvor kako bi odgovarao standardnim DIN veličinama zadržavajući izvorni dizajn nadzorne ploče.

Automobilski DVD okvir, adapter za audio ugradnju, kompleti ukrasnih ploča, prednja ploča
Automobilski DVD okvir, adapter za audio ugradnju Kompleti ukrasnih ploča originalna prednja ploča

 

Automobilski DVD okvir Audio adapter za ugradnju Kompleti ukrasnih ploča prednja ploča Hyundai Tucson
Automobilski DVD okvir Audio adapter za ugradnju Kompleti ukrasnih ploča prednja ploča Hyundai Tucson

Auto kamere se postavljaju na kontrolnu ploču ili vjetrobransko staklo

 

Sigurnosna kopija stražnje kamere automobila

Sigurnosna kopija stražnje kamere automobila

Auto kamera stražnji pogled sprijeda
Auto kamera stražnji pogled sprijeda

Kamere za automobile, poznate i kao kamere na instrument tabli ili dashcams, postaju sve popularnije među vozačima. Ove kamere postavljaju se na kontrolnu ploču ili vjetrobransko staklo automobila i snimaju snimke ceste dok je automobil u pokretu. Snimka se može koristiti u različite svrhe, uključujući pružanje dokaza u slučaju nesreće ili pomoć u poboljšanju ponašanja u vožnji. U ovom ćemo članku raspravljati o raznim dostupnim vrstama kamera za automobile, prednostima koje nude i kako ih pravilno instalirati i koristiti u svom vozilu.

Na tržištu postoji nekoliko vrsta auto kamera. Najosnovniji tip je kamera s jednom lećom koja snima snimke s prednjeg dijela vozila. Ove kamere obično imaju širokokutne leće i mogu snimati u razlučivosti do 1080p. Neki modeli također mogu uključivati ​​značajke kao što je noćni vid ili ugrađeni mikrofon za snimanje zvuka.

Dash Cam A800S Ugrađeni GPS ADAS 140FOV 70mai Kamera Auto DVR A800S 24H Parking Monitor Podrška za stražnju ili unutarnju kameru
Dash Cam A800S Ugrađeni GPS ADAS 140FOV 70mai Kamera Auto DVR A800S 24H Parking Monitor Podrška za stražnju ili unutarnju kameru

Druga vrsta auto kamere je kamera s dvije leće, koja ima dvije leće – jednu za prednji dio automobila i jednu za stražnji dio. Ova vrsta kamere omogućuje potpuniji zapis događaja, jer snima i s prednje i sa stražnje strane vozila. Neke kamere s dvostrukom lećom također mogu uključivati ​​ugrađeni GPS i G-senzor koji mogu pružiti dodatne informacije poput brzine i lokacije automobila.

Dostupne su i kamere za automobile s više leća, koje se obično nazivaju višekanalnim kamerama, koje mogu snimati snimke iz više kutova i smjerova.

Jedna od glavnih prednosti auto kamera je da mogu pružiti dokaze u slučaju nesreće. Snimka snimljena kamerom može se koristiti za utvrđivanje krivnje i može se koristiti kao dokaz na sudu. Ovo može biti posebno korisno u slučajevima kada postoji spor oko toga tko je kriv. Osim toga, snimka se može koristiti kao pomoć osiguravajućim društvima za učinkovitiju obradu zahtjeva.

Napredni sustavi pomoći vozaču ADAS
Napredni sustavi pomoći vozaču ADAS ADAS će detektirati vaše okruženje i koristiti glasovna upozorenja da vas upozori na sigurnosne probleme.

Još jedna prednost auto kamera je ta što mogu pomoći u poboljšanju ponašanja u vožnji. Mnoge kamere imaju ugrađeni G-senzor koji može otkriti iznenadne pokrete ili udarce. To može upozoriti vozača na bilo kakvo opasno ponašanje u vožnji, poput naglog kočenja ili prebrze vožnje. Neke kamere također mogu imati ugrađeni brzinomjer, koji može pomoći vozaču da ostane unutar ograničenja brzine.

Auto kamere također se mogu koristiti za osobnu sigurnost. Neke kamere imaju ugrađenu detekciju pokreta i mogu se postaviti da automatski snimaju ako otkriju kretanje u automobilu. To može pružiti mir onima koji parkiraju svoj automobil na javnom mjestu ili koji su zabrinuti za sigurnost svog vozila.

Što se tiče instalacije, ona je relativno jednostavna, većina kamera dizajnirana je tako da ih je lako instalirati i dolaze s detaljnim uputama. Preporuča se postaviti kameru na vjetrobransko staklo iza retrovizora, to je najbolji kut za snimanje ceste ispred vas. Također je važno provjeriti je li kamera sigurno postavljena i je li leća pravilno poravnata.

Što se tiče upotrebe, većina auto kamera ima značajku snimanja u petlji, što znači da će kamera automatski prebrisati najstariju snimku najnovijom snimkom. To omogućuje kontinuirano snimanje bez potrebe za ručnim brisanjem starih snimaka. Također je važno redovito provjeravati razinu napunjenosti baterije fotoaparata i osigurati da memorijska kartica ima dovoljno prostora za dodatne snimke.

Zaključno, auto kamere nude niz prednosti za vozače, od pružanja dokaza u slučaju nesreće do pomoći u poboljšanju ponašanja u vožnji. Uz veliki izbor dostupnih kamera, važno je uzeti u obzir svoje specifične potrebe i proračun pri odabiru kamere. Uz pravilnu ugradnju i korištenje, auto kamera može biti vrijedan dodatak svakom vozilu.

 

Instalacija Bluetooth adaptera za auto stereo

 

Bluetooth adapter za stereo uređaj u automobilu je uređaj koji vam omogućuje bežično strujanje glazbe s vašeg pametnog telefona ili drugog uređaja koji podržava Bluetooth u stereo sustav vašeg automobila. Evo općih koraka za korištenje Bluetooth adaptera sa stereo uređajem u automobilu:

2 u 1 bežični Bluetooth 5.0 prijemnik adapter za odašiljač 3,5 mm utičnica za auto glazbeni audio Aux A2dp prijemnik za slušalice Handsfree
2 u 1 bežični Bluetooth 5.0 prijemnik adapter za odašiljač 3,5 mm utičnica za auto glazbeni audio Aux A2dp prijemnik za slušalice Handsfree

Kupite Bluetooth adapter: na tržištu je dostupno mnogo različitih Bluetooth adaptera, a dolaze u različitim oblicima kao što su ključevi, FM odašiljači i pomoćni adapteri.

Bluetooth Aux Adapter Bmw E60 E61 E81 E85 E90 E91 Ccc Business Radio Mp3 Stream
Bluetooth Aux Adapter Bmw E60 E61 E81 E85 E90 E91 Ccc Business Radio Mp3 Stream

 

Povežite Bluetooth adapter sa stereo uređajem u automobilu: Bluetooth adapter će imati upute kako ga spojiti na stereo uređaj u automobilu. Neki se adapteri spajaju izravno u 3,5 mm aux-in utičnicu stereo uređaja u automobilu, dok će druge možda trebati spojiti na upaljač za cigarete u automobilu ili neki drugi izvor napajanja.

BMW e60 e61 e81 e85 e90 e91 ccc poslovni radio mp3 stream bluetooth aux adapter
BMW e60 e61 e81 e85 e90 e91 ccc poslovni radio mp3 stream bluetooth aux adapter

 

Uparite Bluetooth adapter sa svojim pametnim telefonom: da biste uparili Bluetooth adapter sa svojim pametnim telefonom, morat ćete staviti svoj Bluetooth adapter u način rada za uparivanje, a svoj pametni telefon u način rada za otkrivanje. Nakon što su uređaji upareni, Bluetooth adapter će se moći povezati s vašim telefonom i reproducirati zvuk s njega.

Automobil Handsfree Bluetooth kompatibilan 5.0 FM odašiljač Car Kit MP3 Modulator Player Handsfree audio prijemnik 2 USB brzi punjač 2
Automobil Handsfree Bluetooth kompatibilan 5.0 FM odašiljač Car Kit MP3 Modulator Player Handsfree audio prijemnik 2 USB brzi punjač

Prijenos zvuka s vašeg pametnog telefona: Nakon što se Bluetooth adapter poveže s vašim pametnim telefonom, možete započeti strujanje zvuka sa svog telefona na stereo uređaj u automobilu. Trebali biste moći kontrolirati glasnoću, preskakati pjesme i reproducirati/pauzirati glazbu sa svog telefona ili samog stereo uređaja u automobilu, ovisno o adapteru.

Auto Hands free Bluetooth veza
Auto Hands free Bluetooth veza

Važno je imati na umu da nemaju svi stereo uređaji za automobile aux-in niti mogu prihvatiti Bluetooth adapter, neki stariji automobili možda nemaju te funkcije ili ti adapteri možda nisu kompatibilni s tim stereo uređajima za automobile, stoga je dobra ideja provjeriti kompatibilnost prije kupnje.

Također, neki Bluetooth adapteri mogu imati napredne značajke kao što su hands-free pozivi i ugrađeni mikrofon, ili također mogu biti povezani s više točaka, što znači da se mogu spojiti na više od jednog uređaja istovremeno, neki čak mogu imati aplikaciju koju može koristiti za kontrolu svojih postavki i konfiguraciju uređaja.

Kada kupujete Bluetooth adapter, dobro je razmotriti značajke koje su vam potrebne i kompatibilnost sa stereo uređajem u automobilu i vašim telefonom kako biste bili sigurni da će adapter ispravno raditi i pružati funkcionalnost koju tražite.

 

CANbus sučelje

Evolucija CANbus sustava na vozilima dovela je do potrebe za nizom sučelja kako bi se iz sustava dobila ključna funkcionalnost. Dostupni podaci iz asortimana uključuju: okidač ručne kočnice na masi, okidač mjenjača za vožnju unazad, senzor brzine, senzor paljenja, daljinski ulaz i kontrole adaptera ručice.

CANBUS Adapter Dekoder za Android glavnu jedinicu RCA 16 Pin to Quad Lock konektor Auto kabel za Opel Astra Corsa Antara Vectra
CANBUS Adapter Dekoder za Android glavnu jedinicu RCA 16 Pin to Quad Lock konektor Auto kabel za Opel Astra Corsa Antara Vectra

CANbus (Controller Area Networkbus) je komunikacijski protokol koji se koristi za mreže u vozilu kako bi omogućio elektroničkim upravljačkim jedinicama (ECU) da međusobno komuniciraju bez glavnog računala. U audio sustavima automobila, CANbus protokol se koristi za kontrolu audio sustava, omogućavajući bolju integraciju s audio sustavom automobila, kao što je kontrola glasnoće, unaprijed postavljene postavke i odabir izvora.

Za sučelje s CANbus mrežom automobila, trebat će vam adapter kao što je CANbus modul sučelja. Ovaj vam modul omogućuje povezivanje vašeg audio sustava u automobilu s CANbus mrežom, omogućujući mu komunikaciju s drugim ECU jedinicama na mreži.

Modul CANbus sučelja također pruža dodatne značajke, kao što je mogućnost upravljanja audio sustavom s upravljača, kao i pristup informacijama iz drugih ECU-ova na CANbus mreži. Također je moguće koristiti modul sučelja CANbus za programiranje audio sustava automobila da izvrši određene promjene u svojim postavkama ovisno o brzini automobila ili drugim uvjetima.

Kako biste koristili modul sučelja CANbus, morat ćete imati kabelski svežanj za audio sustav vašeg automobila. Ovaj kabelski svežanj omogućit će vam spajanje modula CANbus sučelja na audio sustav vašeg automobila. Ovisno o vrsti audio sustava automobila koji imate, kabelski svežanj će možda trebati izraditi po narudžbi.

Nakon što je modul CANbus sučelja spojen na audio sustav vašeg automobila i na CANbus mrežu, moguće je početi koristiti značajke modula CANbus sučelja. To može uključivati ​​upravljanje audio sustavom s upravljača, kao i pristup podacima s drugih ECU-ova na mreži.

Senzor paljenja
Mnoga vozila, poput onih koja imaju CANbus sustave, ne nude mogućnost preuzimanja napajanja za paljenje (bitno za hands-free i druge dodatne instalacije).

 

Adapteri za upravljanje ručicama za postprodajni auto stereo

 

Adapteri za upravljanje ručicama  omogućuju ugradnju postprodajnih auto stereo uređaja u vozilo gdje je originalni auto stereo ugrađen pomoću ručice za upravljanje. Ovi adapteri omogućuju vezu između radija i upravljača upravljača vozila.

To korisniku omogućuje upravljanje funkcijama postprodajnog stereo sustava automobila s upravljača, poput promjene glasnoće ili odabira druge pjesme. Neki adapteri također omogućuju upravljanje telefoniranjem bez ruku s upravljača.

Prilikom postavljanja ovih vodova potrebna su dva dijela; prvi je kabel specifičan za automobil koji se uključuje u žicu vozila, a drugi je kabel za spajanje specifičan za glavnu jedinicu koji se uključuje izravno u udaljeni priključak nove glavne jedinice.

Glavne jedinice koje su kompatibilne su Alpine, Blaupunkt, Clarion, JVC, Kenwood, Panasonic, Pioneer i Sony.

Opel Vauxhall upravljački program za zaslon i konektor sučelja daljinskog upravljača SWC adapter ručice za Pioneer
Opel Vauxhall upravljački program za zaslon i konektor sučelja daljinskog upravljača SWC adapter ručice za Pioneer

 

Adapteri za upravljanje ručicama za postprodajne automobilske stereo uređaje

 

Kontrola ručice Povezuje postprodajni stereo Ford Focus F150 Ranger
Kontrola ručice Povezuje postprodajni stereo Ford Focus F150 Ranger

 

Značajke:

  • Omogućuje vam da zadržite kontrole na upravljaču kada nadograđujete stereo uređaj u automobilu
  • Jednostavan za instalaciju s plug and play dizajnom
  • Kompatibilan sa širokim rasponom modela automobila i stereo marki
  • Omogućuje podešavanje glasnoće, promjenu pjesama i druge funkcije bez skidanja ruku s upravljača

Prednosti:

  • Poboljšana sigurnost dopuštajući vam da držite ruke na volanu i oči na cesti dok koristite stereo uređaj
  • Pogodnost korištenja originalnih kontrola na upravljaču vašeg automobila s vašim novim stereo uređajem
  • Prilagodljive postavke koje odgovaraju vašim preferencijama i navikama vožnje
  • Poboljšano iskustvo vožnje besprijekornom integracijom vašeg stereo uređaja s postojećim značajkama vašeg automobila

Korisničko iskustvo: općenito se lako postavlja i dobro radi s različitim modelima automobila i markama stereo uređaja. Korisnici cijene pogodnost upravljanja svojim stereo uređajem bez skidanja ruku s upravljača, a mnogi izvješćuju o poboljšanoj sigurnosti i iskustvu vožnje.

Preporuka: Ako nadograđujete stereo uređaj u automobilu i želite zadržati kontrole na volanu, adapteri za upravljanje ručicama za postprodajne automobilske stereouređaje visoko su preporučeni proizvod. Jednostavan je za instalaciju, kompatibilan je s mnogim modelima automobila i markama stereo uređaja te pruža brojne prednosti koje vožnju čine sigurnijom i ugodnijom.

 

Spajanje audio kontrola na upravljaču na novi auto stereo

 

Spajanje audio kontrola na upravljaču na novi auto stereo može biti malo složenije od same instalacije stereo uređaja. Evo općih koraka za povezivanje audio kontrola na upravljaču s novim automobilskim stereo uređajem:

Stereo kabelski svežanj za auto radio, adapter za Android 16pin za Renault Captur Clio 2017 2018 2019 za Dacia
Stereo kabelski svežanj za auto radio, adapter za Android 16pin za Renault Captur Clio 2017 2018 2019 za Dacia

Kupite sučelje za upravljanje upravljačem: Sučelje za upravljanje upravljačem je uređaj koji vam omogućuje povezivanje tvorničkih audio kontrola na upravljaču s novim automobilskim stereo uređajem. Prevodi signale s kontrola na upravljaču na jezik koji novi stereo uređaj može razumjeti.

Spojite sučelje na kabelski svežanj automobila: sučelje dolazi s kabelskim svežnjama koje je potrebno spojiti na ožičenje automobila. To se obično radi usklađivanjem obojenih žica sučelja s obojenim žicama kabelskog svežnja automobila, upute bi trebale navesti koja boja čemu odgovara.

Spojite sučelje na novi stereo: Nakon što je sučelje spojeno na ožičenje automobila, sljedeći korak je spajanje na novi stereo. To se obično radi pomoću RCA kabela.

Programirajte sučelje: neka sučelja zahtijevaju proces programiranja za rad s novim stereo uređajem. Upute bi trebale navesti korake koje treba slijediti.

Testirajte audio kontrole na upravljaču: Nakon što je sve spojeno i programirano, testirajte audio kontrole na upravljaču kako biste bili sigurni da ispravno rade s novim stereo sustavom.

Važno je imati na umu da su svaki automobil i svako sučelje različiti, pa se proces može malo razlikovati. Ako niste sigurni u vezi bilo kojeg aspekta postupka, bilo bi dobro da pogledate korisnički priručnik za svoj automobil, upute za sučelje i/ili potražite pomoć profesionalnog instalatera.

Joying za Citroen C5 Ožičenje upravljačkog svežnja upravljača automobila s Canbus dekoderom
Joying za Citroen C5 Ožičenje upravljačkog svežnja upravljača automobila s Canbus dekoderom

Također, dobra je praksa provjeriti kompatibilnost između automobila, sučelja i novog stereo uređaja prije kupnje, kako biste bili sigurni da sve zajedno ispravno radi.

 

Otkrijte prednosti ugradnje procesora audio signala u automobilu

 
Procesor audio signala automobila Audison bit One HD FW2 0
Procesor audio signala automobila Audison bit One HD FW2 0

Procesor audio signala automobila je uređaj koji vam omogućuje podešavanje zvuka audio sustava vašeg automobila. Može poboljšati jasnoću, ravnotežu i ukupnu kvalitetu zvuka u vašem automobilu. Neke od ključnih značajki procesora audio signala automobila mogu uključivati:

  • Izjednačavanje: Mogućnost podešavanja ravnoteže različitih frekvencija u audio signalu, što vam omogućuje da zvuk prilagodite svojim željama.
  • Usklađivanje vremena: Mogućnost podešavanja vremena audio signala iz različitih zvučnika u vašem automobilu, poboljšavajući stereo sliku i zvučnu kulisu.
  • Crossover: Mogućnost dijeljenja audio signala u različite frekvencijske raspone i njihovog slanja različitim zvučnicima, poboljšavajući jasnoću i razdvajanje različitih instrumenata i vokala.
  • Digitalna obrada signala: Mogućnost obrade audio signala pomoću naprednih algoritama, poboljšavajući ukupnu kvalitetu zvuka i smanjujući izobličenje.

Korištenje procesora audio signala u automobilu može imati nekoliko prednosti. Može učiniti da vaša glazba zvuči jasnije i uravnoteženije, poboljšavajući vaše cjelokupno iskustvo slušanja. Također vam može pomoći da čujete detalje u glazbi koje možda prije niste primijetili, čineći vaše omiljene pjesme još ugodnijim.

Osobno sam imao pozitivno iskustvo s korištenjem procesora audio signala u automobilu. Otkrio sam da je značajno poboljšao kvalitetu zvuka u mom automobilu i omogućio mi da zvuk prilagodim svojim željama. Značajke ekvalizacije i skretnice bile su osobito korisne jer su mi pomogle da postignem uravnoteženiji i detaljniji zvuk.

Sve u svemu, svakako bih preporučio procesor audio signala za automobil svakome tko je strastven prema glazbi i želi poboljšati kvalitetu zvuka u svom automobilu. Iako može zahtijevati određena podešavanja i prilagodbe, prednosti su vrijedne toga.

 

Evo moja tri najbolja odabira za najbolje procesore audio signala u automobilu:

Audison bit One HD FW2 0 početni zaslon
Audison bit One HD FW2 0
  1. Audison Bit One HD

Značajke:

  • 24-bitna, 96 kHz digitalna obrada signala
  • Osmokanalni analogni ulaz i izlaz
  • Zaslon visoke rezolucije i korisničko sučelje
  • Više opcija ugađanja i unaprijed postavljenih postavki za prilagođene postavke zvuka

Prednosti:

  • Pruža izvrsnu kvalitetu i jasnoću zvuka
  • Jednostavno prilagođavanje i optimiziranje postavki zvuka
  • Svestrane opcije ulaza/izlaza za razne audio sustave automobila
  • Elegantan, moderan dizajn

Korisničko iskustvo: Osobno nisam koristio Audison Bit One HD, ali je dobio izvrsne kritike od mnogih entuzijasta auto audio. Hvale njegovu svestranost, jednostavnost korištenja i izvrsnu kvalitetu zvuka.

Preporuka: Ako tražite vrhunski procesor audio signala u automobilu, Audison Bit One HD svakako vrijedi razmotriti. Njegove brojne značajke i mogućnosti prilagodbe čine ga odličnim izborom za audiofile koji žele najbolji mogući zvuk u svojim vozilima.

 

JL TwK 88 FLT
JL TwK 88 FLT
  1. JL Audio TwK™ 88

Značajke:

  • 24-bitna, 48 kHz digitalna obrada signala
  • Osmokanalni analogni ulaz i izlaz
  • Intuitivno, user-friendly sučelje
  • Širok raspon opcija ugađanja i unaprijed postavljenih postavki

Prednosti:

  • Izvrsna kvaliteta i jasnoća zvuka
  • Svestrane opcije ulaza/izlaza za razne audio sustave automobila
  • Jednostavno podešavanje postavki zvuka i unaprijed postavljenih postavki
  • Kompaktan dizajn koji štedi prostor

Korisničko iskustvo: Mnogi ljubitelji zvuka u automobilima imaju sjajna iskustva s JL Audio TwK™ 88, navodeći njegovu visokokvalitetnu obradu zvuka i sučelje jednostavno za korištenje. Također je dobio pohvale zbog svoje kompaktne veličine, što olakšava ugradnju u različita vozila.

Preporuka: Ako tražite visokokvalitetni procesor audio signala za automobil koji neće zauzimati previše prostora u vašem vozilu, JL Audio TwK™ 88 izvrstan je izbor. Njegovo intuitivno sučelje i prilagodljive unaprijed postavljene postavke olakšavaju fino podešavanje zvuka prema vašim točnim željama.

 

AudioControl dm 810
AudioControl dm 810
  1. AudioControl DM-810

Značajke:

  • 24-bitna, 96 kHz digitalna obrada signala
  • Osmokanalni analogni ulaz i izlaz
  • Jednostavno sučelje s analizatorom spektra u stvarnom vremenu
  • Širok raspon opcija ugađanja i unaprijed postavljenih postavki

Prednosti:

  • Izvrsna kvaliteta i jasnoća zvuka
  • Svestrane opcije ulaza/izlaza za razne audio sustave automobila
  • Analizator spektra u stvarnom vremenu omogućuje precizno podešavanje zvuka
  • Visokokvalitetna konstrukcija za izdržljivost i dugovječnost

Korisničko iskustvo: Mnogi entuzijasti zvuka u automobilima pohvalili su AudioControl DM-810 zbog njegove visokokvalitetne obrade zvuka, korisničkog sučelja i izdržljive konstrukcije. Analizator spektra u stvarnom vremenu također je popularna značajka koja korisnicima omogućuje fino ugađanje zvuka do visokog stupnja preciznosti.

Preporuka: Ako tražite pouzdan, visokokvalitetan procesor audio signala za automobil s nizom korisnih značajki, AudioControl DM-810 svakako vrijedi razmotriti. Njegovo intuitivno sučelje i precizne mogućnosti ugađanja čine ga odličnim izborom za audiofile koji traže najbolji mogući zvuk u svojim vozilima.

 

Proizvod: AudioControl DM-810 Premium 8 ulaza 10 izlaza DSP matrični procesor

Značajke:

  • Osam aktivnih ulaza za zvučnike visoke razine i osam ulaza za pretpojačalo
  • Deset izlaza pretpojačala koji se mogu konfigurirati na različite načine
  • Analizator signala u stvarnom vremenu s izborom RTA od 1/3 oktave
  • AccuBASS obrada za vraćanje basa na tvornički zvuk
  • MILC (Maximum Input Level Control) sklop sprječava izobličenje i izobličenje svjetla
  • GTO (Great Turn On) sklop za otkrivanje signala automatski uključuje jedinicu

Prednosti:

  • DM-810 se može prilagoditi svakom audio sustavu automobila, pružajući veću kontrolu nad kvalitetom zvuka i tonom.
  • Značajka AccuBASS vraća bas na tvorničku razinu bez izobličenja, osiguravajući bolje audio iskustvo.
  • MILC strujni krug štiti sustav od preopterećenja i omogućuje nesmetan rad.
  • GTO značajka detekcije signala osigurava da se jedinica automatski uključuje bez potrebe za ručnim uključivanjem.

Korisničko iskustvo: AudioControl DM-810 je svestran i moćan procesor signala koji pruža vrhunsku kvalitetu zvuka i prilagodbu tona za ljubitelje zvuka u automobilu. Analizator signala u stvarnom vremenu i AccuBASS obrada posebno su impresivne značajke koje pomažu optimizirati audio iskustvo. MILC strujni krug i GTO krug za otkrivanje signala čine DM-810 lakim za korištenje i održavanje. Općenito, korisnici su pohvalili DM-810 zbog njegove učinkovitosti i jednostavnog dizajna.

Preporuka: Na temelju pozitivnih povratnih informacija korisnika i njegovih impresivnih značajki, svakako bih preporučio AudioControl DM-810 svakome tko želi poboljšati svoj audio sustav u automobilu. Sposobnost DM-810 da optimizira i prilagodi kvalitetu zvuka i ton posebno je impresivna i napravila bi značajnu razliku u ukupnom audio iskustvu.

 

Shematski dijagram ožičenja procesora audio signala automobila Audison
Shematski dijagram ožičenja procesora audio signala automobila Audison

Nadogradite svoju vožnju s ovih 6 najbolje ocijenjenih zvučnika za automobil od 6,5 inča

 

Ako želite nadograditi zvučni sustav svog automobila, došli ste na pravo mjesto. Zvučnici automobila jedna su od najvažnijih komponenti svakog audio sustava automobila i mogu napraviti veliku razliku u kvaliteti zvuka. Bez obzira tražite li osnovnu postavku ili vrhunski sustav, postoji mnogo zvučnika za automobil koje možete izabrati. Kako bismo vam pomogli da napravite najbolji izbor, sastavili smo popis najbolje ocijenjenih autozvučnika na tržištu.

 

JBL GX602 6,5 inčni koaksijalni zvučnici za automobil

JBL GX602 najbolji koaksijalni zvučnik za automobile
JBL GX602 najbolji koaksijalni zvučnik za automobile

Značajke:

  • 6,5-inčna polipropilenska membrana woofera
  • 1-inčni PEI balansirani kupolasti visokotonac
  • Frekvencijski odziv: 50 Hz do 21 kHz
  • Upravljanje snagom: 60 W RMS, 180 W vršno
  • Osjetljivost: 92 dB
  • Impedancija: 3 ohma
  • Tehnologija membrane woofera Plus One

Prednosti:

  • Čista i snažna kvaliteta zvuka
  • Jednostavna instalacija
  • Izdržljiv i dugotrajan
  • Pristupačna cijena
  • Kompatibilan sa širokim rasponom modela automobila

Korisničko iskustvo: JBL GX602 koaksijalni zvučnici za automobil pružaju jasnu i moćnu kvalitetu zvuka koja lako nadmašuje tvornički ugrađene zvučnike u većini automobila. Korisnici također cijene jednostavan postupak postavljanja i izdržljivu konstrukciju zvučnika. Osim toga, cijena je prilično pristupačna, što ga čini izvrsnom opcijom za one s ograničenim budžetom.

Preporuka: Na temelju pozitivnih povratnih informacija korisnika i značajki koje nude JBL GX602 koaksijalni zvučnici za automobil, svakako bih preporučio ovaj proizvod svima koji žele nadograditi svoj audio sustav u automobilu. Bilo da ste ljubitelj glazbe ili samo želite uživati ​​u boljoj kvaliteti zvuka tijekom vožnje, ovi su zvučnici odličan izbor.

 

JL Audio C2-650X

JL Audio C2 650X
JL Audio C2 650X

 

JL Audio C2-650X jedan je od najboljih auto zvučnika koje možete kupiti. Sadrži 6,5-inčni woofer i 1-inčni visokotonac, koji pružaju puni raspon zvuka. Zvučnik je dizajniran da podnese snagu do 175 W, što ga čini savršenim za sustav visoke klase. Zvučnik također ima frekvencijski odziv od 50Hz-20kHz i osjetljivost od 91 dB. C2-650X odličan je izbor za svakoga tko želi nadograditi svoj audio sustav u automobilu.

Rockford Fosgate P3D2-10

Rockford Fosgate P3D2 10
Rockford Fosgate P3D2 10

Rockford Fosgate P3D2-10 je još jedna odlična opcija ako želite nadograditi audio sustav u automobilu. Ovaj zvučnik ima 10-inčni woofer i 1-inčni visokotonac, koji pružaju puni raspon zvuka. Dizajniran je za rad s do 350 W snage, što ga čini savršenim za vrhunske sustave. Zvučnik također ima frekvencijski odziv od 25Hz-250kHz i osjetljivost od 91 dB. P3D2-10 odličan je izbor za svakoga tko traži visokokvalitetni audio sustav za automobil.

Serija Kicker KS

Serija Kicker KS
Serija Kicker KS

Serija Kicker KS jedan je od najpopularnijih auto zvučnika na tržištu. Ovaj zvučnik ima 6,5-inčni woofer i 1-inčni visokotonac, koji pružaju puni raspon zvuka. Dizajniran je za rad do 250 W snage, što ga čini savršenim za sustav srednje razine. Zvučnik također ima frekvencijski odziv od 40Hz-20kHz i osjetljivost od 88 dB. Serija KS izvrstan je izbor za svakoga tko želi nadograditi svoj audio sustav u automobilu.

Alpine S-serija

Alpine S serija
Alpine S serija

Alpine S-serija je još jedna odlična opcija ako želite nadograditi svoj audio sustav u automobilu. Ovaj zvučnik ima 6,5-inčni woofer i 1-inčni visokotonac, koji pružaju puni raspon zvuka. Dizajniran je za rad do 300 vata snage, što ga čini savršenim za vrhunske sustave. Zvučnik također ima frekvencijski odziv od 35Hz-20kHz i osjetljivost od 92 dB. Serija S odličan je izbor za svakoga tko traži visokokvalitetni audio sustav za automobil.

Pioneer TS-A6886R

Pioneer TS A6886R
Pioneer TS A6886R

Pioneer TS-A6886R je jedan od najpopularnijih auto zvučnika na tržištu. Ovaj zvučnik ima 6,5-inčni woofer i 1-inčni visokotonac, koji pružaju puni raspon zvuka. Dizajniran je za rad do 200 W snage, što ga čini savršenim za sustav srednje razine. Zvučnik također ima frekvencijski odziv od 40Hz-20kHz i osjetljivost od 90 dB. TS-A6886R odličan je izbor za svakoga tko želi nadograditi svoj audio sustav u automobilu.

Zaključak

Nadogradnja vašeg audio sustava u automobilu može biti odličan način za poboljšanje kvalitete zvuka u vašem automobilu. Na tržištu postoji velik izbor autozvučnika, tako da ćete sigurno pronaći onaj koji će zadovoljiti vaše potrebe. Zvučnici koje smo gore naveli su neki od najbolje ocijenjenih zvučnika za automobile na tržištu, tako da možete biti sigurni da dobivate kvalitetan proizvod. Bez obzira tražite li osnovnu postavku ili vrhunski sustav, ovi zvučnici za automobil zasigurno će vam pružiti kvalitetu zvuka koju tražite.